15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

NEUSTAVAN KORAK: Vlada RS oformila radnu grupu za “razdruživanje”! Pročitajte imena rušilaca BiH

Podsjetimo, Ustav Bosne i Hercegovine ne ostavlja mogućnost za bilo kakav "mirni razlaz" među entitetima.

Na današnjoj sjednici Vlade RS donesen je niz odluka, a među njima je i formiranje radne grupe za izradu tzv. “sporazuma o mirnom razdruživanju RS-a i Federacije Bosne i Hercegovine”.

Kako su naveli u saopćenju, Vlada RS je imenovala članove ove radne grupe.

“Vlada je donijela rješenje o imenovanju Radne grupe za izradu sporazuma o mirnom razdruživanju RS sa Federacijom BiH. U Radnu grupu za izradu sporazuma o mirnom razdruživanju RS i Federacije BiH, imenuju se: Miloš Bukejlović, ministar pravde i potpredsjednik Vlade RS, dr. Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova, Milomir Govedarica, pravobranilac RS, Lazar Stjepanović, pravni predstavnik RS, Jelena Pajić Baštinac, generalni sekretar u Kabinetu predsjednika RS, Dalibor Panić, generalni sekretar Vlade RS, Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove i Goran Maričić, direktor Poreske uprave”, stoji u saopćenju Vlade manjeg bh. entiteta.

- OGLAS -

Dalje kažu kako je zadatak ove grupe formiranje sporazuma koji bi se potvrdio u Narodnoj skupštini RS.

Podsjetimo, Ustav Bosne i Hercegovine ne ostavlja mogućnost za bilo kakav “mirni razlaz” među entitetima. Prema Ustavu BiH, Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta, RS i FBiH, a nije “sastavljena od entiteta”, kako to često ističu zvaničnici vlasti u manjem bh. entitetu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA