18.8 C
Sarajevo
06.07.2024

Novi rektor Univerziteta u Sarajevu je prof. dr. Tarik Zaimović

On trenutno obavlja funkciju redovnog profesora na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Novi rektor Univerziteta u Sarajevu je prof. dr. Tarik Zaimović koji će naslijediti Rifata Škrijelja koji je na ovoj poziciji proveo prethodnih osam godina.

On trenutno obavlja funkciju redovnog profesora na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Kao član Katedre za menadžment i informacione tehnologije, predaje predmete iz Upravljačkih informacionih sistema, Poslovnih informacionih sistema, Upravljanje IT projektima, Poslovanje u mrežnoj (ed) ekonomiji, kao i niz izbornih predmeta.

- OGLAS -

U biografiji navodi kako je objavio niz istraživačkih studija i publikacija, (ko)autor deset knjiga i nekih od značajnijih strateških dokumenata Vlade.

Također spominje i 25 godina iskustva u osmišljavanju i izvođenju različitih vrsta obrazovnih programa, od dodiplomskih, postdiplomskih, MBA i prilagođenih obrazovnih programa.

- Advertisement -

Zaimović ima i iskustvo u metodologijama upravljanja projektima, standardima, procedurama u vezi sa planiranjem i izvođenjem projekata, kao i implementacionim okvirima UN, Evropske komisije i drugih međunarodnih organizacija.

On je jedan od autora Državne strategije razvoja informacionog društva i regionalnih okvira razvoja informacionog društva, eAgende i eAgende Plus.

U svom predstavljanju, Zaimović se bavi novim zapošljavanjem asistenata po uzoru na praksu od prije nekoliko godina. U periodu nakon rata je bio asistent prof. dr. Zlatka Lagumdžije.

Zaimović je do 2017. bio i koordinator reforme javne uprave, član UO odbora za e-vladu, član Ekspertne komisije za sudske vještake, koordinator za sistem ranog upozorenje u BiH, raznih odbora u zdravstvu, državni ekspert za e-vladu, član tima za razvoj informacionih tehnologija, konsultant za razvoj informacionih strategija, član UO BH Telekoma, višegodišnji zaposlenik u uredu UNDP u BiH paralelno uz posao na fakultetu, član mnogih projekata poput studije opravdanosti zamjene konvencionalne rasvjete LED rasvjetom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA