11.6 C
Sarajevo
25.10.2024

PDP-ova inicijativa kratkoročna i populistička najava

Šef kluba poslanika Koalicije „Zajedno za BiH“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Edin Ramić izjavio je danas da je inicijativa PDP-a za smjenu potpredsjednika entitetskog parlamenta Senada Bratića, kratkoročna i populistička najava koja treba da posluži jeftinim političkim poenima.

– PDP-ova inicijativa bi dugoročno nanijela štetu funkcionisanju institucija u RS – rekao je Ramić u obraćanju poslanicima Narodne skupštine zatraživši da ova inicijativa uopšte ne dođe na dnevni red.

Po njegovim riječima, ne treba praviti problem tamo gdje ga nema i remetiti ionako krhke odnose koji su uspostavljeni nakon rata.

- OGLAS -

– Također, postoje demokratski kapaciteti i standardi koje trebaju svi koristiti kako bi poboljšali svoja prava. Nijedno pravo Bošnjaka na području entiteta RS nije proisteklo iz odluke Narodne skupštine RS, a da prethodno nije bila ili odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine ili međunarodne zajednice. Zato je logično da se dalje nastavlja u poboljšanju ustavno-pravnog sistema u skladu sa svim legalno dozvoljenim sredstvima – istakao je Ramić.

Ocijenio da je reagovanje na najavu SDA o apelaciji Ustavnom sudu BiH za promjenu imena Republika Srpska, prijedlogom za smjenu Bratića, „nepotreban populizam“.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA