7 C
Sarajevo
22.09.2024

Podignuta optužnica protiv belgijskog ‘dvojca’ za krijumčarenje ljudima

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Syllae Morlayea, rođenog 1974. godine u Conakryju, Republika Gvineja, nastanjenog u Kraljevini Belgiji, državljanina Kraljevine Belgije, nalazi se u pritvoru, i Anila Kumara, rođenog 1977. godine u Gurdaspuru, Republika Indija, državljanina Kraljevine Belgije, nalazi se u pritvoru.

Optuženi se terete da su 28. decembra 2018. godine, u cilju pribavljanja nezakonite imovinske koristi za ugovoreni novčani iznos od 3.500 eura, omogućili prevođenje dvojice državljana R Indije iz Bosne i Hercegovine u R Hrvatsku.

Prema navodima optužnice, optuženi Anil Kumar je prethodno nabavio dvije lične indentifikacijske karte Kraljevine Belgije, nakon čega su povezli navedene državljane R Indije na granični prijelaz Izačić na izlazu iz BiH. Prilikom kontrole putnih isprava, državljani R Indije predstavljajući se kao osobe sa navedenih identifikacijskih karata Kraljevine Belgije, a policijski službenici Granične policije BiH posumnjavši da putnici nisu stvarni nosioci predočenih ličnih karata, spriječili su ih u daljoj namjeri.

- OGLAS -

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo krijumčarenja ljudi.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA