11 C
Sarajevo
28.05.2024

Podžić: Realizacija određenih projekata zavisit će od usvajanja budžeta

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić razgovarao je danas sa ambasadoricom Švicarske Konfederacije u BiH Andreom Rauber Saxer kojoj je izrazio zahvalnost na značajnom angažmanu švicarske vlade u projektima rješavanja viškova naoružanja i streljiva, kao i moderniziranja vojnih skladišta.

Ambasadorica Saxer, koja uskoro završava svoj mandat u BiH, posebno se zanimala koliko je pandemija koronavirusa Covid-19 utjecala na aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH te na realizaciju planiranih projekata.

Ministar Podžić je konstatirao da je koronavirusom zaraženo 11 osoba iz sistema odbrane te da je jedan časnik Oružanih snaga BiH preminuo, dok su ostali ozdravili, a izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da zaraza nije ušla u kasarne Oružanih snaga.

- OGLAS -

Sve aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga bit će nastavljene, najavio je Podžić, ali će za neke projekte biti posebno važno hoće li biti donesen novi budžet ili će se ostati u režimu privremenog finansiranja.

Ambasadorica Saxer je istaknula da će Ministarstvo odbrane i Oružane snage i dalje moći računati na različite vidove podrške koju je i do sada pružala švicarska vlada, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane u BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA