8 C
Sarajevo
23.10.2024

“Pomozi.ba” prikupio 120.000 KM više od potrebnog za hafiza Nedima Botića, novac ide za pomoć jedanaest sugrađana

Organizacija "Pomozi.ba" saopćila je da je nakon pokrenutog apela za hafiza Nedima Botića prikupljeno više od traženog novca, što će biti iskorišteno za pomoć drugim oboljim sugrađanima.

Organizacija Pomozi.ba saopćila je da je nakon pokrenutog apela za hafiza Nedima Botića prikupljeno više od traženog novca, što će biti iskorišteno za pomoć drugim oboljim sugrađanima.

“Nakon pokrenutog apela za liječenje hafiza Nedima Botića, prikupljeno je i više od traženog iznosa, te ćemo ta sredstva donirati drugim oboljelim sugrađanima kojima je potrebna naša pomoć. Sredstva u iznosu od 121.941,95 KM KM donirat ćemo Ani Hošić i Enijadu Kovaču za koje smo pokretali apel, potom Emiru Hamziću, Medini Kavazović, Maidi Čajić, Gorjanu Ateljiću, Izetu Hotiću, Ermini Lemo, Almi Redžović, Enesu Kurtiću, te Neli Serhatlić”, naveli su iz Pomozi.ba.

- OGLAS -

Zahvalili su svima onim koji podjelama apela i donacijama pomažu oboljelim ljudima u njihovim teškim borbama za zdravlje.

Podsjećamo, građani Bosne i Hercegovine i ljudi iz dijaspore su za svega četiri sata prikupili gotovo 90.000 KM koliko je bilo potrebno za liječenje hafiza Nedima Botića.

- Advertisement -

Nedim, rodom iz Bosanske Dubice, nedavno je napunio četrdeset godina. Od toga, 27 godina živi sa upalnom bolesti crijeva. Zbog najtežih komplikacija same bolesti, bio je i životno ugrožen, a danas Nedim ima šansu za novi početak.

Sa dvije operacije u Istanbulu ima šansu trajno riješiti pitanje upalne bolesti i mogućnost povratka normalnom životu. Životu bez bolova, ortopedskih pomagala, krvarenja…

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA