17.7 C
Sarajevo
28.10.2024

“Pravda za Davida”: Prošlo 11 mjeseci od ubistva, stigli novinari BBC-ja

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci i večeras je nastavljeno okupljanje „Pravda za Davida“. Prijatelji i građani su još jednom, bez Davidovih roditelja Davora i Suzane, pozvali nadležne institucije da rasvijetle ubistvo banjalučkog studenta Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

Članovi grupe „Pravda za Davida“ su i večeras 338. dan zaredom mirno i dostojanstveno zapalili svijeće za pokoj duše banjalučakog studenta, prenosi Radiosarajevo.ba.

„Novinari BBC-a su tu, po četvrti put u Banjoj Luci, stigli su da se uvjere da nikakvih pomaka u istrazi nema. Mi nastavljamo svoju borbu“, poručili su članovi grupe „Pravda za Davida“, naglašavajući da je sve prisutne pozdravio Davor Dragičević.

- OGLAS -

Podsjetimo, ovaj slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

- Advertisement -

Još ranije su roditelji ubijenog Davida Dragičevića odlučili su da njegovo tijelo ekshumiraju i ponovo sahrane u Austriji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA