20 C
Sarajevo
08.09.2024

Predsjedništvo BiH prihvatilo Macronov poziv

Sporazum nema pravno obavezujući karakter za BiH i deklarativnog je karaktera – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona i predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasa Bacha upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću za sudjelovanje na „Samitu o sportu i održivom razvoju“, koji će biti održan 25. jula 2024. godine u palati Louvre u Parizu, Republika Francuska.

Na marginama navedenog Samita predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović prihvatit će Pariski sporazum za sport i održivi razvoj. Sporazum nema pravno obavezujući karakter za BiH i deklarativnog je karaktera – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju: Sporazumа o zajmu (Projekat unaprjeđenja geoprostorne infrastrukture i procjene vrijednosti nekretnina) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj; Ugovorа o zajmu (Projekat centralno grijanje Pale) između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj te Ugovorа o grantu (Projekat centralno grijanje Pale) između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj.

- OGLAS -

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvatanju: Izmjena i dopuna Sporazuma o zajmu i Projektnog sporazuma Republike Srpske između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (Bosna i Hercegovina – Projekat oporavka i podrške firmama br. kredita 9183 – BA); Sporazumа o grantu broj TF0C4164 Projekat za jačanje nadzora nad javnim preduzećima u BiH između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Međunarodne asocijacije za razvoj djelujući kao administrator Višedonatorskog krovnog povjereničkog fonda za financijsko upravljanje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA