11.6 C
Sarajevo
05.10.2024

Preminuo Ifet Filipović, sin rahmetli akademika Muhameda Filipovića

Bio je izvrstan ljekar i humanista.

Doktor Ifet Filipović, ljekar, internista, humana osoba i sin rahmetli akademika Muhameda Filipovića, preminuo je jučer u 69. godini. Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti podijelio je ugledni ljekar Bakir Nakaš.

Ifetovi počeci

“Bio je jedan od prvih, mladih ljekara kojeg smo primili u tadašnji Državnu bolnicu “Sarajevo” u kojoj je započeo raditi kao mladi, tek diplomirani, ljekar i bio nam je od velike koristi.

- OGLAS -

Zanimala ga je interna medicina, pa je sa kolegama, šefom odjeljenja, dr. Jaroslavom Sudjijem, Dr. Ibrahimom Gavrankapetanovićem, dr. Hajrom Bašićem i dr. Draganom Stevanovićem nastojao prikupiti što vise znanja iz ove oblasti.”

Vrijeme je prolazilo, a dr. Ifet Filipović sve više se okretao prema Klinici za kardiologiju Kliničkog centra univerzitata u Sarajevu na koju je prešao uz saglasnost tadašnjeg menadžmenta Državne bolnice “Sarajevo”.

- Advertisement -

Česti dolasci oca Muhameda

“Ostat će u mom sjećanju kao vrijedan ljekar kojem je zanimalo obrazovanje i želja da pomogne njegovim pacijentima.

U sjećanju mi je čest dolazak njegovog oca rahmetli akademika dr. Muhameda Filipovića kojeg je živo zanimalo napredovanje njegovog sina Ifeta.

Neka ti je rahmet i lahka zemlja bosanska, kao i tvojim učiteljima dr. Jaroslavu Sudjiju, dr. Hajri Bašiću i dr. Ibrahimu Gavrankapetanoviću kojih danas, također, nema medju živima”, poručio je Nakaš.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA