12.7 C
Sarajevo
16.10.2024

Respiratorna saga i dalje drma BiH! Evo detaljnih sudskih presuda Novaliću, Hodžiću i Solaku!

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i predsjednik NiP-a, najavljuje da će sljedeće sedmice organizovati konferenciju na kojoj će javno čitati presudu Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžića za respiratorni kriminal.

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i predsjednik NiP-a, najavljuje da će sljedeće sedmice organizovati konferenciju na kojoj će javno čitati presudu Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžića za respiratorni kriminal.

Svjedočenja, vještačenja, prepiske

“Na linku ispod posta možete naći prvostepenu i drugostepenu presudu u predmetu ‘Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić’.

- OGLAS -

Detaljna obrazloženja sa dokazima kako su na kriminalan način planirali i izvršili sporne nabavke respiratora. Svjedočenja, vještačenja, prepiske iz grupa, sve crno na bijelo. Najavljujem posebnu pres-konferenciju naredne sedmice sa javnim čitanjem presude i dokaza. Najavljujem da ćemo printati hiljade primjeraka presude i dokaza i podijeliti ljudima u BiH.

To nema veze sa politikom; to ima veze sa našim opstankom i oporavkom društva. Ako se pomirimo sa nametanjem laži SDA mašinerije kako je zatvoren nevin čovjek pored svih izvedenih dokaza o očiglednom kriminalu, urušit ćemo potpuno ambijent u kojem živimo, a već je dobrano narušen.

- Advertisement -

Presuda ima stotine stranica obrazloženja, ali se mora čitati zbog stanja u kojem se nalazimo, zbog naše djece i odbrane sistema od lažova i lopova.

Čitajte kako je Novalić lagao da nije razgovarao sa Hodžićem, a dokazano je da jeste. Čitajte kako je govorio da nema veze sa nabavkom, a dokazano je da je slao informacije Fikretu i nalagao nabavke i isplate. Čitajte prepiske iz grupe koje potvrđuju dogovore da kupe pogrešne respiratore”, napisao je Konaković.

Brutalna i bezobzirna krađa

“Podajetite se kako je ‘Seb’ rekla da respiratori ne valjaju, a kasnije priključivala bolesne ljude na iste respiratore. Pozivam stručnu javnost da se uključi i objektivne medije da presudu ponovo objave.

Teze da Novalić nije krao za sebe možda i stoje. On je krao za svoje nalogodavce i omogućio drugima da ukradu. Da brutalno i bezobzirno ukradu na lažnim respiratorima u vremenu kad su nam respiratori trebali spašavati živote. Čitajte dijelove koji govore o cijenama respiratora i krivotvorenju dokumentacije.

Nameću nam lopovi i lažljivci norme po kojim je ovakav kriminal herojstvo, a od Novalića prave Huseina-kapetana Gradaščevića. Ako na to pristanemo, do nas je”, poručio je Konaković.

NA OVOM LINKU MOŽETE PROČITATI DETALJNE SUDSKE PRESUDE NOVALIĆU, SOLAKU I HODŽIĆU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA