7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Ročište Novaliću, Solaku i Hodžiću: Pročitane Viber poruke

U Sudu Bosne i Hercegovine počelo je ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH da se odredi jednomjesečni pritvor za uhapšenog premijera FBiH Fadila Novalića, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i direktora firme “Srebrena malina” Fikreta Hodžića.

Kako smo danas objavili, Tužilaštvo je pritvor za osumnjičene tražilo zbog utjecaja na svjedoke i mogućnosti da sakriju ili unište dokaze, a za premijera Novalića i iz razloga da bi puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti, javlja Avaz. 

Javnost se zainteresovala za slučaj nabavke respiratora zbog činjenice da je u jeku krize izazvane pandemijom koronavirusa medicinsku opremu za potrebe zdravstvenog sistema u Federaciji BiH nabavila poljoprivredna kompanija. Vrijednost nabavke 100 kineskih respiratori iznosi 10,5 miliona KM.

- OGLAS -

Tužioci Tužilaštva BiH završili su iznošenje prijedloga za određivanje pritvora.Pročitane su i viber poruke koje su neki od osumnjičenih razmjenjivali u proteklom periodu. Nakon pauze, Sudu će se obratiti advokati odbrane.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA