11.6 C
Sarajevo
21.09.2024

Sudbina dječaka iz BiH potresla Italiju: Mama me više ne želi, izbacila me iz kuće

Scena iz gradića Karmanjola (okrug Torino) šokirala je Italiju. Prolaznici i vozači primjetili su dječaka (8) kako sam luta putem po jezivoj hladnoći.

Na sebi nije imao čak ni jaknu, već je bio u tankom džemperu dok je satima besciljno išao duž puta 128 reskirajući da ga pregazi neko vozila, piše Il Mesađero.

“Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake”, tužno je rekao dječak zaprepašćenim policajcima koji su ga identifikovali poslije prijave građana.

- OGLAS -

Italijanska javnost tek sada je saznala šta se dešavalo 23. decembra prošle godine. Istragom je utvrđeno da nesretni dječak govorio istinu! Policajci su pronašli njegovu 38-godišnju majku, državljanku BiH, koja je potvrdila da ne želi dijete jer sad živi sa svojim novim partnerom.

Objasnila je da dječak već neko vrijeme živi sa dedom i bakom, dok je adresa oca, takođe državljanina BiH za sada nepoznata. Protiv oba roditelja podnesena je prijava zbog napuštanja maloljetnog djeteta, dok su brigu o osmogodišnjaku preuzele nadležne socijalne službe.

- Advertisement -

Dok je trajala istraga, nesretni dječak postao je maskota opštinske policije čiji pripadnici su se zajedno sa Karitasom, brinuli o njemu. Ivana Gaveljo, gradonačelnica Karmanjole, rekla je novinarima da je sudbina dječaka svima slomila srce.

“On je veoma nježan i miran dječak. Nikad nije išao u školu. Smješten je u sigurnu kuću u kojoj se osjeća prihvaćenim. To je dobra stvar, pozitivan signal jer ga očekuje odrastanje u nimalo jednostavnim okolnostima”, rekla je Ivana Gaveljo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA