5.5 C
Sarajevo
25.02.2024

Sutra snijeg u Bosni i Hercegovini

Kako je navedeno u prognozi, temperatura zraka u narednih nekoliko dana dosezat će 13 stepeni Celzijusa.

 

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U jutarnim satima, sa kišom u južnim, zapadnim i jugozapadnim dijelovim. Tokom dana, kiše se očekuje i u ostalim područjima. Na planinama sa snijegom. Obilnije padavina u Hercegovini. Poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padavina.

Vjetar slab do umjeren jugoistočnog smijera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stupnjeva.

- OGLAS -

Četvrtak: pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u Hercegovini i u zapadnim područjima Bosne. U ostatku naše zemlje je moguća slaba rosulja. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je i magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stupnjeva.

Petak: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa povremeno slabom kišom u Hercegovini, na planinama centralne i istočne Bosne može provijavat i slab snijeg.

Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 11 stupnjeva.

Subota: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u istočnim i jugoistočnim područjima i sa slabom kišom, a na planinama može provijavat i slab snijeg.

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 7, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 11 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA