25 C
Sarajevo
15.06.2024

Tužilaštvo BiH će tražiti još dva mjeseca pritvora za Mutapa i Dupovca

užilaštvo Bosne i Hercegovine predložit će sutra Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić”, produži pritvor još za dva mjeseca.

Ova informacija danas je potvrđena za “Dnevni avaz” iz Tužilaštva BiH.

 – Sutra će tokom dana, biti upućen prijedlog za produženje pritvora za 60 dana, za osumnjičene Mutapa i Dupovca – rekao nam je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH, čime je potvrdio informaciju koju smo objavili jučer.

- OGLAS -

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, uhapsila je SIPA prije 20 dana po naredbi Tužilaštva BiH.

Jednomjesečni pritvor im ističe 1. marta, a nedavno je odbijena žalba advokata da se brane sa slobode.

- Advertisement -

Podsjećamo, Mutapu i Dupovcu pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužilac je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja javnog reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage na tri osobe i prema informacijama “Avaza”, postupajući tužilac saslušao je veći broj svjedoka u ovom predmetu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA