15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

U BiH danas nestabilno vrijeme, krajem dana lokalni pljuskovi i grmljavina

U Sarajevu će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24.

U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, u drugoj polovini dana s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. 

Jače naoblačenje sa zapada u noći na petak uvjetovat će padavine širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni Celzija.

U Sarajevu će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24.

- OGLAS -

U petak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni Celzija, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U subotu će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.

- Advertisement -

U nedjelju pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA