15 C
Sarajevo
19.09.2024

BIHAMK: Pretežno suh i mjestimično vlažan kolovoz, frekvencija vozila umjerenog intenziteta

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros pretežno suh i mjestimično vlažan kolovoz. Frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Iz IC BiHAMK-a apeluju na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze uz magistralni put Prozor/Rama-Jablanica (u mjestu Ustirama). Svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Također, u toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

- OGLAS -

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

- Advertisement -

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA