33.8 C
Sarajevo
30.06.2024

Nastavak akcije “Meta 3” u Zenici: Uhapšene četiri osobe zbog droge

Aktivnosti u okviru akcije "Meta 3" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

U nastavku operativne akcije “Meta 3” policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, od ranih jutarnjih sati, vrše istovremene pretrese na tri lokacije na području Zenice, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

“Kako smo već informisali javnost, radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva ‘Meta’, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH”, navodi se u saopćenju.

Aktivnosti u okviru akcije “Meta 3” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

- OGLAS -

Prilikom pretresa, četiri lica koja su meta akcije su stavljena pod kontrolu i lišena slobode. U toku je njihovo sprovođenje u službene prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada. Više o detaljima i rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA