15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Nerminu Demiroviću, optuženom u slučaju “Ibro Berilo i drugi”, ukinut pritvor

Postupajući tužilac je uputio prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu da se Demiroviću ukine pritvor i odrede mjere zabrane, što je sud prihvatio.

Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane bivšem direktoru Sarajevo-šuma Nerminu Demiroviću osumnjičenom za zloupotrebu položaja ili ovlasti u slučaju Ibro Berilo i drugi, potvrđeno je za Klix.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica Kantonalnog Tužilaštva KS Azra Bavčić, postupajući tužilac je uputio prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu da se Demiroviću ukine pritvor i odrede mjere zabrane, što je sud prihvatio.

Jedna od mjera je mjera zabrane napuštanja boravišta.

- OGLAS -

“Na način da se osumnjičenom zabranjuje napuštanje opštine Ilijaš kao opštine na kojem mu se nalazi adresa prebivališta”.

Također, predložena je mjera zabrane preduzimanja poslovnih aktivnosti.

- Advertisement -

“Na način da se osumnjičenom zabranjuje preduzimanje bilo koje poslovne aktivnosti u Kantonalnom javnom preduzeću za gospodarenje državnim šumama ‘Sarajevo-šume'”.

Predložena je i mjera zabrane posjećivanja određenih mjesta.

“Na način da se osumnjičenom zabranjuje posjećivanje poslovnih prostorija Kantonalnom javnom preduzeću za gospodarenje državnim šumama ‘Sarajevo-šume'”

Jedna od mjera je i mjera zabrane sastajanja sa određenim licima.

“Na način da se osumnjičenom zabranjuje kontaktiranje (uključujući i telefonski kontakt ili kontaktiranje preko posrednika) ili povezivanje na bilo koji način sa saosumnjičenim Berilo Ibrom, Milišić Nađom i Mulaosmanović Adisom, i bilo kojim zaposlenikom Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama ‘Sarajevo-šume'”.

Podsjećamo, Demirovića je uhapsila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu akcije “Incitat” u predmetu koji se odnosi na sistemsku korupciju u sektoru gradnje i pranja novca.

Osim njega, uhapšeni su i Ibro Berilo, Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA