13 C
Sarajevo
05.10.2024

Policija mu pokucala na vrata zbog pretresa, Mostarac bacio drogu u WC šolju i začepio odvod

Jedna akcija je posebno interesantna zbog toga što je uhapšeni pokušao baciti drogu u WC šolju.

Policijski službenici Sektora krim-policije MUP-a HNK su izveli dvije operativne akcije na području Mostara s ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama. Jedna od te dvije akcije je posebno interesantna zbog toga što je uhapšeni pokušao baciti drogu u WC šolju.

U prvoj akciji policijski službenici su u Mostaru uhapsili A. M. (1985) iz Mostara od kojeg je pretresom privremeno oduzeta jedna PVC kesa sa sadržajem NN biljne materije, koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan mobilni telefon.

U drugoj operativnoj akciji policijski službenici su, po pismenoj naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršili pretres stana u ul. Zrinjski Frankopana u Mostaru vl. A. S. (1984) iz Mostara.

- OGLAS -

Pretresom predmetnog stana pronađeno je i privremeno oduzeto: kompletan labaratorij (oprema) za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, određena količina osušene NN biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i metalne mrvilice.

Nakon završenog pretresa stana, koji se nalazi na četvrtom spratu, izvršen je uviđaj u stanu na prvom spratu na istoj adresi, gdje je došlo do začepljenja kanalizacijskog odvoda, gdje je vlasnik stana izvadio N. N. biljnu materiju, a koju je A. S. pokušao uništiti prije ulaska policijskih službenika na pretres stana, na način da je odbacio određenu količinu opojne droge u odvod WC-a svog stana.

- Advertisement -

S navedenim aktivnostima upoznat je dežurni kantonalni tužilac KT Mostar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA