20 C
Sarajevo
08.09.2024

Proglašen Dan žalosti u Daruvaru, ubici prijeti zatvorska kazna u trajanju od pedeset godina

Ubici iz Daruvara prijeti maksimalna kazna od pedeset godina zatvora.

Šestero ljudi ubijeno je u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru. Ubici iz Daruvara prijeti maksimalna kazna od pedeset godina zatvora.

DORH traži istražni zatvor

Nakon strašnog zločina u Daruvaru, Državno odvjetništvo je zatražilo istražni zatvor za osumnjičenog 51-godišnjaka zbog teških okolnosti kaznenog djela, te bojazni da kazneno djelo ne ponovi. Sud će odluku o tome donijeti danas.

- OGLAS -

DORH se o tome oglasio priopćenjem:

“Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru je 23. jula 2024., po primitku kaznene prijave Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske protiv hrvatskog državljanina (1973), provela dokaznu radnju njegovog prvog ispitivanja te je donijela rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje jedanaest kaznenih djela protiv života i tijela.

- Advertisement -

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. jula 2024., počinio jedno kazneno djelo teškog ubistva ženske osobe, četiri kaznena djela teškog ubistva, jedno kazneno djelo ubistva, tri kaznena djela teškog ubistva u pokušaju i dva kaznena djela ubistva u pokušaju.

Ovo državno odvjetništvo podnijet će sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog zakonskih osnova, zbog opasnosti da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponoviti ista kaznena djela ili dovršiti kaznena djela koja su ostala u pokušaju, a za koja se prema zakonu može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, kao i zbog nužnosti određivanja istražnog zatvora radi neometanog odvijanja kaznenog postupka s obzirom na zapriječenu kaznu zatvora za inkriminirana kaznena djela, a kod kojih su okolnosti počinjenja posebno teške.”

Grad Daruvar u srijedu, 24. jula, odlučio je proglasiti Danom žalosti. Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave Republike Hrvatske i Grada Daruvara na pola koplja na zgradi Uprave Grada Daruvara, na zgradama ustanova na području grada Daruvara te na zgradama ostalih institucija, udruženja i klubova na područjima grada Daruvara koje imaju istaknute zastave.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA