16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Sedamdesetogodišnjak koji je pucao u Starom Gradu nije imao dozvolu za posjedovanje puške

Do upotrebe vatrenog oružja došlo je tokom svađe između dvojice komšija.

U Starom Gradu u Sarajevu sinoć je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a o samom događaju iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćili su detalje.

Sinoć oko 19:10 sati, telefonom je obaviještena PU Stari Grad, da je u ulici Boguševac bb, općina Stari Grad, došlo do upotrebe vatrenog oružja na način da je lice Đ. I. rođen 1954. godine iz Sarajeva ispalio jedan hitac iz puške.

Postupajući po ovoj prijavi, na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Stari grad koji su utvrdili da je prijava osnovana te da nije bili povrijeđenih lica.

- OGLAS -

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo zbog osnova sumnje da su počinjeno krivično djelo “lzazivanje opće opasnosti” i “Nedozvoljeno držanje oružja eksplozivnih materija”.

Istog dana u 19:40 sati policijski službenici lišili su slobode Đ. I. On je predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

- Advertisement -

Prema nezvaničnim saznanjima, do upotrebe vatrenog oružja došlo je tokom svađe između dvojice komšija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA