20 C
Sarajevo
08.09.2024

Ubica iz Daruvara će biti ispitan: Poznat i motiv ovog zločina?

Ubijeni su njegovatelj i pet starijih ženskih osoba...

Šestero ljudi ubijeno je jučer u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru. Petero osoba je na mjestu smrtno stradalo, a više osoba je ozlijeđeno. Naknadno je u bolnici preminula još jedna osoba.

Ubijeni su njegovatelj i pet starijih ženskih osoba, korisnica doma, među kojima je i majka ubice. Ubica je nakon napada pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila u obližnjem ugostiteljskom objektu.

Iz policije je potvrđeno da će ubica iz Daruvara biti ispitan tokom jutra. To će mu biti prva prilika da iznese odbranu, a policija bi mogla doći bliže motivu. Za sada se samo nagađa da je motiv svađa oko plaćanja troškova za Dom u kojem mu je majka bila smještena deset godina.

- OGLAS -

Motiv novac?

Motiv ovog neviđenog zločina, koji je potresao ne samo Daruvar, već i cijelu Hrvatsku, najvjerojatnije je bio novac. Naime, ubica, penzionisani vojni policajac, imao je penziju oko 780 eura, a njegova je majka također primala penziju, no kako ona nije bila dovoljna za smještaj u domu, on je morao nadoplaćivati ostatak, piše Mojportal.hr.

- Advertisement -

Vlasnica doma navodno ga je ovih dana zvala kako bi ga podsjetila da nije platio dom za svoju majku koji je trebao platiti još početkom mjeseca.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA