11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Zatražen pritvor za maloljetnika koji je u OŠ u Briješću nožem zbo vršnjaka

Postupajući tužitelj je zatražio jednomjesečni pritvor za učenika kojem se na teret stavljaju dva krivična djela: "Ubistvo u pokušaju" i "Nanošenje lakših tjelesnih povreda".

Tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo zatražio je jednomjesečni pritvor za maloljetnika i učenika devetog razreda Osnovne škole “Behaudin Selmanović” u Briješću koji je nožem ranio dvojicu svojih vršnjaka.

Postupajući tužitelj je zatražio jednomjesečni pritvor za učenika kojem se na teret stavljaju dva krivična djela: “Ubistvo u pokušaju” i “Nanošenje lakših tjelesnih povreda”.

O svojoj odluci, nadležni sud će se izjasniti u zakonskom roku. Podsjećanja radi, do incidenta u osnovnoj školi u Briješću došlo je prije dva dana oko 13:15 sati i da je tada osoblje Osnovne škole “Behaudin Selmanović” obavijestilo PU Novi Grad da je učenik devetog razreda zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru nanio učenik devetog razreda.

- OGLAS -

Povrijeđenom učeniku je pomoć ukazana na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljnjem liječenju. On je uboden u rame. Međutim, povredu oštrim predmetom je zadobio još jedan učenik razreda i njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede.

Istog dana je maloljetni izvršilac lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela “Ubistvo u pokušaju” (član 166. u vezi sa 28. KZFBiH) i “Lakša tjelesna povreda” (član 173. KZFBiH).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA