13.8 C
Sarajevo
05.10.2024

Direktor Uprave policije MUP-a USK: U trenutku masakra u školi bilo učenika

Užasan zločin u kojem je Mehemed Vukalić ubio troje kolega u Općoj gimnaziji Sanski Most, a onda pokušao izvršiti samoubistvo šokirao je Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region.

Vukalić je upao na sastanak u školi i počeo pucati iz automatske puške i ubio tri osobe, nakon čega je pokušao izvršiti samoubistvo.

O stravičnom zločinu medijima je govorio Amel Kozlica, direktor Uprave policije MUP-a USK.

- OGLAS -

“Vi ste već djelimično upoznati da se danas u 10:06 u Sanskom Mostu, u prostorijama Opće gimnazije dogodilo trostruko ubistvo, nakon čega je izvršilac pokušao izvršiti samoubistvo u čemu nije uspio. Pružena mu je ljekarska pomoć i on se nalazi na daljoj hospitalizaciji.

U toku je vršenje uviđajnih radnji i kriminalističko istraživanje koje će rasvijetliti motive ovog događaja” – kazao je Kozlica.

- Advertisement -

Upitan da li je slučajno bilo razmirica između Vukalića i ubijenih kolega, odgovorio je:

“S ciljem istrage mi sad ne bismo izlazili s detaljima u javnost. Istraga se poduzima pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK. Rekao sam da ćemo kriminalističkim istraživanjem utvrditi motive ovog događaja.”

Potvrdio je da je Vukalić imao automatsko oružje.

“Mogu samo potvrditi da se radi o automatskom oružju, da ono na neki način nije bilo vidno, odnosno nije vidno uneseno u prostorije Opće gimnazije nakon čega je izvršilac iskoristio i usmrtio troje radnih kolega” – kazao je Kozlica.

Kada je Vukalić počinio masakr, u Općoj gimnaziji je bilo učenika, potvrdio je Kozlica.

“Pošto su u toku popravni ispiti, bio je određeni broj učenika u školi” – otkrio je Kozlica.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA