30 C
Sarajevo
19.06.2024

Dodik: U pres centru Marfija rade muslimani, stavovi ambasade nisu stavovi SAD-a

Svu gužvu prave pojedinci koji su ovdje na terenu kao što je Marfi i neki drugi ambasadori u regionu

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da gužvu na terenu prave “pojedinci poput ambasadora SAD Majkla Marfija” te dodao da “navodi ambasade o kraju RS sa pričom o razdruživanju nisu stav SAD”.

Dodik je naveo i da u politici postoje takozvane “pokrivalice kada žele da pojačaju snagu muslimana u Sarajevu koji su upali u opštu depresiju zbog činjenice da nisu dobili ono što su očekivali ili su ih njihovi prijatelji od kojih su očekivali nešto izdali.”

- OGLAS -

– Onda se pojavi Marfi koji im da neku snagu da kaže to što kaže – rekao je Dodik novinarima u Krušedolu.

On je naveo da su u pres centru američke Ambasade u Sarajevu “100 posto lokalni službenici i muslimani, a da je šefica centra muslimanka koja to radi, što sa Marfijem nije teško”. 

- Advertisement -

– To nije stav SAD niti se Vašingtona tiče ova priča, svu gužvu prave pojedinci koji su ovdje na terenu kao što je Marfi i neki drugi ambasadori u regionu – rekao Dodik.

Ambasada SAD objavila je da secesija ili “razdruživanje” RS-a ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego znači kraj RS-a. 

Dodik danas prisustvuje u Krušedolu na Fruškoj Gori tradicionalnom Krajiškom crkveno-narodnom svesrpskom saboru “Krušedolska zvona”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA