8 C
Sarajevo
21.10.2024

Grad Mostar traži hitnu sjednicu Skupštine o neredima

Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je zaključak o navijačkim izgredima koji su se dogodili u nedjelju navečer u Mostaru.

Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je zaključak o navijačkim izgredima koji su se dogodili u nedjelju navečer u Mostaru, prenosi Bljesak.info.

“Traži se sjednica kantonalne Skupštine sa sagledavanjem sigurnosne situacije u Gradu Mostaru i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu”, stoji u Zaključku u kojem se osuđuje nasilje i traži privođenje vinovnika.

- OGLAS -

Podsjećamo, u nedjelju večer izbili su sukobi navijačkih skupina na Španskom trgu u Mostaru.

Pet osoba završilo je u bolnici, dok su tri osobe uhapšene, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) HNK.

- Advertisement -

“Građani su dojavili da se ulici Bulevar naredne revolucije kod Doma zdravlja okupilo više nepoznatih osoba s kapuljačama na glavi. Dolaskom policijske patrole skupina nepoznatih osoba se počinje kretati u pravcu Španskog trga, gdje se i zaustavljaju kod objekta javnog WC-a. Nakon izvjesnog vremena policijska patrola se povlači prema kružnom toku na Španskom trgu. U jednom momentu iz pravca Ulice Krpića izlazi veća grupa maskiranih nepoznatih osoba koji su sa sobom imali drvene palice i baklje, gdje dolazi do sukoba između pomenute dvije grupe”, rekao je Marić.

Nakon što je uspostavljen javni red i mir, policijski djelatnici su se po naredbi uputili u mostarske bolnice.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA