15.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Ima li pravde: Fikret Dedić, zbog dva metra drva osuđen na 6 mjeseci zatvora, Kasumović za bludničenje nad dječakom godinu

Dnevni avaz

Fikret Dedić iz Bužima, borac Armije RBiH, osuđen je na šest mjeseci zatvora jer je posjekao tri metra drva u šumi.

Dok je Fikret bio u zatvoru, njegova supruga, stara majka i djeca su se snalazili i preživljavali od donacija dobrih ljudi. Reporteri “Avaza” su u junu 2020. godine Fikreta sreli u mjestu Ostrožac kako sa sinom prodaje gljive koje su ubrali u šumi.

Fikret je proveo 50 dana u zatvoru.

- OGLAS -

Dedić je pušten iz zatvora jer je kaznu otplatio uz pomoć građana širom države i Evrope koji su mu slali novac. Na račun Suda u Bihaću uplaćeno je 12.900 KM i on se našao na slobodi.

E sad, Moamer Kasumović, pedofil, je zbog bludničenja nad dječakom osuđen na godinu dana zatvora!

- Advertisement -

I prema odgovoru Općinskog suda Sarajevo na upit “Dnevnog avaza” kaznu je otplatio i ni dana nije proveo u zatvoru. Kupio je odmah slobodu za 36.500 KM.

Praveći paralelu sa ova dva događaja, jasno je da nema pravde na ovom svijetu. One univerzalne, i krađa drva je krivično djelo i bludničenje nad djetetom. Da je Fikret iz Bužima ukrao 4 metra drva, možda bi dobio godinu zatvora.

Pravnoj državi BiH je jednako ukrasti 4 metra balvana i napastvovati dijete. Tako ispada!

Pri tome, glumac je nekoliko godina skrivan, tako da javnost nije znala o šta je uradio. Za taj slučaj znalo je najmanje 10 osoba; advokat, sudija, tužilac, zapisničar u sudnici, neko od njegovih kolega koji se sada prave ludi.

Predizborna kampanja je u toku, političari su okupirani sobom, o sebi se zabavili. Eto im prilike da pokažu da imaju sluha i da pod hitno nešto mijenjaju.

A svima u ovom društvu neka bude nauk, za početak, da nikada više nijednog pedofila ne skrivamo, taman nam iz kuće dolazio. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA