19 C
Sarajevo
15.06.2024

Isak na prijemu povodom rođendana kralja Charlesa III

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak danas je, na poziv britanskog ambasadora u BiH Juliana Reilly, prisustvovao prijemu povodom rođendana kralja Charlesa III.

Isak je tim povodom uputio u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime najiskrenije čestitke za rođendan kralju Charlesu III.

“Velika Britanija je snažan partner i iskren prijatelj Bosne i Hercegovine, a  to je još jedom dokazala svojom podrškom usvajanju te sponzoriranju Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Zahvaljujemo se narodu Velike Britanije, te njihovim predstavnicima u BiH što konstantno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te se zalažu za očuvanje sigurnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine. Nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti snažno podržavati demokratsku i multietničku državu Bosnu i Hercegovinu, kao i njen put ka evropskim i euroatlantskim integracijama” – stoji u čestitci federalnog ministra unutrašnjih poslova.  

- OGLAS -

Tradicionlano se već 275 godina, u junu širom Ujedinjenog Kraljevstva, kao i u britanskim ambasadama širom svijeta, proslavlja rođendan suverena. Ovo je najveći događaj za većinu ambasada i prilika za jačanje bilateralnih odnosa i promociju Velike Britanije, navodi se u saopćenju iz FMUP-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA