18.8 C
Sarajevo
20.07.2024

Isak primio u nastupnu posjetu predstavnika UNICEF-a u BiH Marca Luceta

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog predstavnika UNICEF-a za BiH Marca Luceta. Ministar Isak izrazio je zadovoljstvo što su se sastali te je čestitao Lucetu na preuzimanju odgovorne i važne dužnosti i zaželio mu uspješan profesionalni angažman u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH te o drugim značajnim pitanjima od obostranog interesa. Tokom razgovora gospodin Lucet pohvalio je trud i zalaganje ministra Isaka koje ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo naporima koje Bosna i Hercegovina ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući značaj realizacije zajedničkih projekata koji bi rezultirali boljim životom građana, posebno djece.

- OGLAS -

Ministar Isak je istakao kako je rad UNICEF-a od velikog značaja za BiH jer je Bosna i Hercegovina opredjeljena za zaštitu prava djece kao najosjetljivije kategorije društva i nastavit će provoditi obaveze koje proizilaze iz međunarodnih instrumenata u ovoj oblasti. Ministar je upoznao gospodina Luceta sa aktivnostima koje poduzima Federalna uprava policije u borbi protiv cayber kriminala sa posebnim osvrtom na zaštitu djece od zloupotrebe na internetu. U proteklom periodu Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa UNICEF-om provodilo je niz aktivnosti u sklopu projekta „Pravda za svako dijete“ te će se ta saradnja nastaviti i ubudućnosti. Također će se nastaviti saradnja na projektima obuke policijskih službenika u oblasti maloljetničke delinkvencije, nasilja u porodici i cayber kriminala u cilju zaštite prava djece bilo da su oni žrtve ili počinioci krivičnih djela.

Na kraju sastanka ministar Isak se zahvalio gospodinu Lucetu na posjeti i iskazao uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA