2 C
Sarajevo
22.02.2024

Kako je ubijen Nusret Destanović: Osumnjičen bračni par koji je do nedavno živio u Sarajevu?

Nakon što je pronađeno tijelo mladića Nusreta Destanovića (28) u Tutinu, počele su curiti informacije o motivu zločina, uhapšene su tri osobe, a navodni ubica je u bijegu.

U Tutinu je pronađeno tijelo Nusreta Destanovića, što je pokrenulo istragu koja je brzo privukla pažnju javnosti zbog složenih okolnosti koje okružuju njegovu smrt. Prema izvorima bliskim istrazi, Destanović je pronađen mrtav u bunaru, a preliminarna istraga sugeriše mogući zločin iz strasti kao motiv.

Glavni osumnjičeni su Rijalda Haci (27), koja se sumnjiči da je izvršila da krivično djelo neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela, i njen bivši suprug Sead Zećović (27), osumnjičen za ubistvo, i za kojim se intenzivno traga, piše portal Sandžak danas.

- OGLAS -

Također su uhapšeni E. Dž. (19) iz Sjenice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu i E. H. (40) iz Novog Pazara, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Kako se sumnja, u pitanju je zločin iz strasti. Nusret se navodno povremeno čuo sa Rijaldom koja je bivša supruga Seada Z. Kada je to saznao, Sead mu je poslao poruku s njenog mobitela da dođe kod nje, a kad je on došao, Sead ga je pretukao, između ostalog, i motikom, skupa sa E. Dž. koji je uhapšen.

Kasnije su njegovo tijelo ubacili u automobil i bacili u napušteni bunar u selu Međugorje u okolini Sjenice.

Zvaničnih informacija iz policije o detaljima ubistva nema, ali rođak ubijenog Nusreta je za Telegraf.rs ispričao verziju koju je on čuo:

“Mi smo čuli da se posvađao sa bivšim suprugom (Sead) žene (Rijalda) s kojom se viđao jer je Nusret bio u ljubavnoj vezi sa njom. Bivši suprug mu je poslao poruku sa njenog telefona da se nađu. Kada je Nusret stigao sačekao ga je on. Trojica muškaraca su ga tukla. Sumnjamo da je ona to namjerno uradila u tandemu sa bivšim mužem, ali i dalje nismo sigurni zašto. Sumnja se i da je u ubistvu učestvovalo više osoba, među kojima i jedna djevojka. Znamo i da je bivši muž te žene s kojom se Nusret čuo i ranije prijetio muškarcima koji su imali kontakt s njom”, rekao je rođak ubijenog Nusreta.

Kako piše Sandžak danas, Rijalda i Sead su živjeli skupa u Sarajevu prije nego što su se razveli, a ona se nakon toga vratila u Pešter, mjesto u blizini Sjenice.

Podsjetimo, Nusret je nestao u četvrtak, a potraga za njim trajala je dva dana, sve dok jučer njegovo tijelo nije pronađeno u bunaru, nedaleko od kuće osumnjičenog za njegovo ubistvo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA