20 C
Sarajevo
02.10.2024

Kamala Harris će uskoro objaviti svog potpredsjedničkog kandidata

Demokratska kandidatkinja Kamala Harris trebala bi predstaviti svog kandidata za potpredsjednika do sutra, rekla su dva izvora Reutersu.

Odluka Harris mogla bi biti objavljena u bilo kojem trenutku do sutra, kada će se na skupu u Philadelphiji prvi put pojaviti s potpredsjedničkim kandidatom na početku turneje ključnim saveznim državama koje će vjerojatno odlučiti pobjednika izbora.

Harris je suzila izbor na tri kandidata s kojima je tijekom vikenda u Washingtonu održala razgovore – guvernera Minnesote Tima Walsa, senatora Marka Kellyja iz Arizone i guvernera Pennsylvanije Josha Shapira.

- OGLAS -

U petak je 90 minuta razgovarala i s ministrom prometa Peteom Buttigiegom, a virtualno se između ostalih sastala i s guvernerom Kentuckyja Andyjem Beshearom i guvernerom Illinoisa J.B. Pritzkerom.

Izbor potpredsjedničkog kandidatkinja aktualne potpredsjednice SAD-a dosad je najvažnija politička odluka Harris, uoči predsjedničkih izbora 5. studenoga na kojima će se suprotstaviti republikancu Donaldu Trumpu.

- Advertisement -

Njena lista kandidata sastavljena je od bijelaca koji su bili uspješni u pridobivanju glasova ruralnih, bijelih i neovisnih birača.

Kandidati će biti obaviješteni o njezinoj odluci u ponedjeljak navečer ili utorak ujutro, rekli su izvori Reutersu.

Nakon te objave Harris i njezin novi potpredsjednički kandidat obići će sedam gradova u pet dana: Philadelphiju u Pennsylvaniji, Eau Claire u Wisconsinu, Detroit u Michiganu, Durham u Sjevernoj Karolini, Savannah u Georgiji, Phoenix u Arizoni i Las Vegas u Nevadi, otkrio je njezin stožer.

Kampanja demokratkinje tijekom vikenda je pokrenula program ‘Republikanci za Harris’ kojim želi pridobiti republikanske birače da ju podrže u borbi protiv Trumpa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA