25 C
Sarajevo
29.04.2024

Lapid nazvao Netanjahuovu vladu egzistencijalnom prijetnjom, oni ga u odgovoru nazvali licemjerom

Nakon iranskog napada na Izrael, izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) i lider opozicije u Izraelu, Jair Lapid (Yair), iznijeli su niz optužbi jedan prema drugom.

Lapid je rekao da su Netanjahu i njegova vlada postali egzistencijalna prijetnja, a vladajuća stranka je optužila Lapida za licemjerje.

– Lapid, koji je potpisao sramni sporazum o predaji s Hezbolahom i radije je ostao u inostranstvu ove sedmice dok je bio Izrael bio pod napadima, nije čovjek koji će držati lekcije – naveli su iz Likuda, aludiravši na njegov boravak u SAD-u. 

- OGLAS -

Međutim, nije ostao dužan pa im je ubrzo i odgovorio. 

– Izraelsko odvraćanje u Libanu propalo je kada je Netanjahu dozvolio Hezbolahu da postavi šatore unutar suverene teritorije Države Izrael, za razliku od Lapida, koji je postigao pomorski sporazum uprkos Hezbolahovom protivljenju – poručio je Lapid, osvrnuvši se i na odnos Netanjahua prema problemu Irana: 

– Što se tiče Irana, ako je Netanjahu radio sve ove godine na iranskom pitanju, kako su postali zemlja na pragu nuklearnog oružja te poslali stotine bespilotnih letjelica i krstarećih projektila da napadnu Državu Izrael.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA