6.6 C
Sarajevo
14.09.2024

Milorad udara i na Hrvatsku! Dodik: “Skandalozni ste!”

Inače, Općinski sud u Zadru donio je presudu protiv dvojice članova grupe "Jandrino jato" zbog pjesama koje svojim sadržajem kod građana izazivaju nemir.

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS, Milorad Dodik, reagovao je na odluku hrvatskog pravosuđa da osudi članove grupe “Jandrino jato” zbog pjevanja pjesama.

“Osuđujem potez hrvatskog pravosuđa koje je osudilo članove grupe ‘Jandrino jato’ zbog pjevanja pjesama. Ovakva presuda je skandalozna s obzirom na to da su članovi grupe osuđeni zbog izvođenja pjesama u RS. Članovima grupe ‘Jandrino jato’ upućujem snažnu podršku, uz uvjerenje da će nastaviti da njeguju tradiciju i čuvaju kulturu svog kraja kao i do sada”, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Inače, Općinski sud u Zadru donio je presudu protiv dvojice članova grupe “Jandrino jato”. Njih je prekršajni sud osudio na novčane kazne zbog toga što su 2022. godine u Mrkonjić-Gradu na javnoj priredbi izvodili pjesmu “Jovan Dalmatinac”, kao i zbog pjesme “Marširala kralja Petra garda”.

- OGLAS -

“Pjesme ovakvog sadržaja kod građana izazivaju nemir, posebno kod građana koji su bili direktno izloženi ratnim stradanjima, razaranjima i patnji, te se ovakvim ponašanjem remeti suživot hrvatskih građana Republike Hrvatske i građana srpske nacionalnosti”, istakli su iz Općinskog suda.

BONUS VIDEI

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA