10.5 C
Sarajevo
29.09.2024

Motaz Azaiza nakon posjete BiH: Pravda tek dolazi

"Dijelili smo istu bol i tugu."

Palestinski novinar, fotoreporter i aktivista Motaz Azaiza prošle sedmice boravio je u Bosni i Hercegovini.

Tokom svog boravka učestvovao je na konferenciji o genocidu, a posjetio je i Memorijalni centar Potočari, na dan obilježavanja 29. godišnjice od genocida u Srebrenici.

“Želim najprije zahvaliti ljudima i Bosne i Hercegovine koji napolju podižu palestinske zastave”, poručio je Azaiza.

- OGLAS -

Navodi i da mu je, iako se nije bio ni rodio kada se dogodio genocid u Srebrenici, jako žao zbog svega što se dogodilo u ovom bh. gradu.

“Slušao sam o tome šta se događalo ovdje, učio u školi… Hvala vam za podršku koju pružate Palestini. Hvala vam puno”, kazao je.

- Advertisement -

Danas se oglasio na Instagramu.

“Imao sam priliku biti u Sarajevu, Bosni i Hercegovini, i posjetiti Srebrenicu. Govorio sam o patnji svog naroda i istraživao paralele između odvijanja genocida u mojoj domovini, Gazi, od strane izraelske okupacije, i zloglasnog masakra u Srebrenici na međunarodnoj sesiji pod nazivom ‘Od Balkana do Gaze: Kritičko ispitivanje genocida‘”, poručio je Azaiza.

“Dijelili smo isti bol i tjeskobu. Dijelili smo istu bol i tugu. Bio sam preplavljen ljubavlju bosanskog naroda, njihovom podrškom palestinskoj stvari i njihovom solidarnošću s nama. Hvala svima na ovoj ljubavi. Kao što je postojao neki oblik pravde nakon genocida u Srebrenici, neću prestati pokazivati ​​svijetu našu istinu – da smo ljudska bića koja traže svoju slobodu – i govoriti o Gazi i Palestini sve dok ne bude pravde i mira za moj narod“, naglasio je, dodavši: “Pravda tek dolazi”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA