11.6 C
Sarajevo
23.09.2024

MUP objavio detalje nesreće u Blažuju: Povrijeđeno dvoje djece, jedno teško

U Sarajevu se jučer, 20. juna, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđeno više osoba, i to nakon što je vozilo Toyota Tundra udarilo u izlog Pekare Edi, a onda i doslovno završilo u objektu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su dali više detalja o tome ko je povrijeđen i kako je došlo do udesa:

“Dana 20. juna, oko 10:00 sati, na brzoj cesti, na području naselja Blažuj, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara motornog vozila VW Transporter, kojim je upravljao M.I. (1960) i motornog vozila Toyota Tundra, kojim je upravljao N.H.  (1968). Nakon sudara došlo je do nekontrolisanog kretanja vozila Toyota, koje je udarilo u portal i svojim prednjim dijelom ušlo u unutrašnjost pekare u ulici Mali Kiseljak.

- OGLAS -

U unutrašnjosti pekare su se nalazile četiri osobe, radnica pekare i tri kupca, od kojih dva maloljetna. Lakše tjelesne povrede zadobila je S.M. (1977), te Dž.M. (1972) i jedan maloljetnik. Četvrta osoba, maloljetnik, zadobio je tešku tjelesnu povredu lijeve noge, te je zadržan na Klinici za ortopediju KCUS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.”

- Advertisement -

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA