18.8 C
Sarajevo
13.09.2024

Nesreća na Borcima: Prevrnula se prikolica sa čamcima, teško povrijeđeni 18-godišnjak i maloljetnik iz Konjica, vozač uhapšen

Nakon uviđaja koji je u poslijepodnevnim satima obavljen na mjestu teške saobraćajne nesreće na putu Borci – Argud u mjestu Bukovica utvrđeno je da su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede.

Radi se o 18-godišnjem A.E. i V.Z.(17) iz Konjica koji su se nalazili u čamcu za rafting natovarenim na prikolicu kombija, koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima prevrnula.

Kako je za Avaz potvrdila dežurna tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područnog ureda Konjic, koja je rukovodila uviđajem, a koji su obavili pripadnici PS Konjic i OKP PU Konjic, policija je prijavu o nesreći dobila u 10:50 sati, kada im je javljeno da je došlo do prevrtanja prikolice na kojoj je bilo više čamaca za rafting te da su dvije osobe povrijeđene.

- OGLAS -

Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola i ekipa Hitne pomoći koja je mladiće nakon ukazane prve pomoći prevezla u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Tokom uviđaja je utvrđeno je da je vozilom Mercedes Vito i priključnim vozilom za prijevoz čamaca upravljao M.Dž. (60) koji je po naredbi tužiteljice lišen slobode.

- Advertisement -

Prema njenoj naredbi poduzete su sve neophodne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti ove teške nesreće.

Prema posljednjim informacijama, jedan od mladića je podvrgnut operativnom zahvatu, dok je drugi na dijagnostičkoj obradi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA