20 C
Sarajevo
08.09.2024

Netanyahu se u utorak sastaje s Bidenom

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu putuje u SAD u ponedeljak ujutro i sastati će se sa američkim predsednikom Joeom Bidenom u utorak, navodi se u saopštenju Netanyahuovog ureda, kako prenosi Guardian.

Sastanak dvojice lidera dolazi u trenutku kada Bidena, koji se oporavlja od koronavirusa u samoizolaciji u svom domu u Delawareu, mnogi demokrati pozivaju da odustane od predsjedničke utrke.

Nakon što je nekoliko sedmica govorio da će ostati demokratski kandidat, uprkos zabrinutosti oko njegovih godina i mentalnih sposobnosti nakon prošlomjesečne katastrofalne debate protiv Donalda Trumpa, neki mediji su izvijestili da on sada preispituje svoj stav.

- OGLAS -

Netanyahuova posjeta bila bi njegova prva posjeta Bijeloj kući otkako se vratio na funkciju krajem 2022.

Netanyahu je prošlog mjeseca rekao svom kabinetu da je došlo do “dramatičnog pada” priliva američkog oružja za izraelski rat u Gazi, što je narušilo odnose s Washingtonom.

- Advertisement -

Ranije ovog mjeseca, Bidenova administracija je rekla da će nastaviti isporuku bombi težih od 200kg u Izrael, uprkos sve sve jačim pozivima demokratskih zakonodavaca i progresivnih grupa da se ograniče isporuke oružja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA