18.8 C
Sarajevo
09.09.2024

Netanyahu upozorio Iran da ne napada Izrael: “Odgovorit ćemo i skupo naplatiti svaki čin agresije protiv nas”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je upozorio, kako je nazvao, “iransku osovinu zla” da ne napada njegovu zemlju, dok očekuje mogući napad Teherana i militantnih grupa koje podržava.

“Izrael je u ratu na više frontova protiv iranske osovine zla”, rekao je Netanyahu na početku tjedne sjednice vlade, dodajući da je vojska “spremna na sve”.

“Ponavljam našim neprijateljima: odgovorit ćemo i skupo naplatiti svaki čin agresije protiv nas, s koje god strane”, rekao je premijer Izraela, prema prijepisu koji je objavio njegov ured.

- OGLAS -

Napetost raste u regiji nakon ubistava vojnog komandanta Hezbollaha Fuada Shukra u Bejrutu i čelnika Hamasa Ismaila Haniyeha u Teheranu. Obje grupe imaju snažne veze s Iranom.

Komandant iranske Islamske revolucionarne garde upozorio je u subotu da će militantne grupe u savezu s Iranom također učestvovati u odmazdi protiv Izraela.

- Advertisement -

Iranski nedržavni saveznici uključuju Hamas u Pojasu Gaze, Hute u Jemenu i grupu Hezbolčah u Libanu. U Iraku i Siriji također postoje grupe odane Iranu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA