16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Nikšić: Za sanaciju mostarske bolnice osigurano 400.000 KM

Federalni premijer, Nermin Nikšić, danas je pred sjednicu Vlade F BiH , zajedno s ministrom za raseljene osobe i izbjeglice, Nerinom Dizdarom i zastupnikom u Parlamentu FBiH, Anerom Žuljevićem, posjetio Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić“ u Mostaru i održao sastanak s direktoricom bolnice, prim.dr. Lamijom Duranović i njenim saradnicama.

“Tom prilikom obišli smo prizemlje glavne zgrade bolnice koji će biti rekonstruiran u moderni ambulantni dio, čime će biti postignuto odvajanje stacionarnog i ambulantnog dijela bolnice. 

Također, u planu je izmještanje Odjela sterilizacije i uređenja bolničkog kruga, kao i opremanje novih objekata Odjela fizijatrije, palijativne njege i mikrobiologije.”

- OGLAS -

“Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem javnog poziva, osiguralo je sredstva za sanaciju objekta bolnice u iznosu od 400.000 KM, a za naredni period će biti osiguran i novac za sanaciju krovne konstrukcije.

Kao i uvijek Vlada Federacije BiH će biti partner projektima od zajedničke koristi širom Federacije BiH” – stoji u objavi premijera Nikšića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA