6.6 C
Sarajevo
14.09.2024

Odgođeno ročište u predmetu Džena Gadžun: Odbrana najavila prigovor zbog imenovanja vještaka

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je odgođeno ročište u predmetu Džena Gadžun koji se vodi protiv ljekara Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić zbog smrti dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja.

Kako je kazala sutkinja Indira Jahić, ročište je odgođeno jer vještaci koji su trebali svjedočiti nisu uredno zaprimili pozive, jer su adrese na kojima rade pogrešno navedene u optužnici.

Verifikacioni laboratorij Verlab je organiziran za vještačenje u ovom predmetu, a angažovali su Lejlu Gurbetu Pokvić i Dinu Bešteka koji su trebali da svjedoče danas.

- OGLAS -

Odbrana prvooptuženog Rožajca i drugooptužene Jovanović je kazala kako će uložiti prigovor na osnovu imenovanja vještaka.

Na osnovu najavljenog prigovora odbrane, tužiteljica je navela da su to jedini stručnjaci u Bosni i Hercegovini koji mogu vještačiti, prenosi Faktor.

- Advertisement -

Odbrana je također negodovala zbog odgađanja današnjeg ročišta, tačnije što svjedoci nisu dobili poziv na vrijeme, ističući kako žele da se proces ubrza, a spominjali su i sudske troškove.
Naredno ročište je zakazano za 5. septembar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA