18.8 C
Sarajevo
09.09.2024

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Milićima: Komšiju izbo nožem

Okružni sud u Istočnom Sarajevu, sudija za prethodni postupak, odredio je mjeru pritvora prema osumnjičenom B.M. u trajanju od jednog mjeseca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika RS, saopćeno je iz Okružnog suda Istočno Sarajevo.

Podsjećamo, Milomir Borić (63) iz Milića uhapšen je 2. avgusta zbog sumnje da je ubio komšiju Radomira Mišića (66) koga je pijan izbo nožem u mjestu Krajčinovići kod Milića.

Zločin se dogodio na lokalnom putu u Krajčinovićima. Svemu je prethodila svađa između komšija. Borić je, navodno, kod sebe imao nož koji je tokom svađe potegao i nasrnuo na komšiju Mišića i nanio mu dvije ubodne rane. Mišić je nakon ranjavanja prevezen u Hitnu pomoć, ali je ubrzo podlegao.

- OGLAS -

“Dežurni ljekar Doma zdravlja ”Sveti Nikola” obavijestio je PS Milići da im je dovezen R.M. koji je podlegao povredama zadobivenim od uboda noža, saopćeno je iz PU Zvornik.

Postupajući po prijavi, policija je došla do saznanja da je zločinu prethodio verbalni i fizički napad između R.M. i M.B. koji je pronađen i uhapšen.

- Advertisement -

Izvršenim alkotestiranjem kod M.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,85 promila”, – naveli su iz policije.


- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA