17.7 C
Sarajevo
10.09.2024

Ponovo odgođeno suđenje za ubistvo policajaca: Svjedok kojeg traži odbrana nije pronađen

Svjedok za kojeg je odbrana Save Marinkovića zatražila da bude saslušan nije pronađen na adresi stanovanja, te je nastavak suđenja Savi Marinkoviću i Alekesandru Macanu, optuženima za ubistvo pripadnika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018., danas ponovo odgođen.

Predsjedavajući Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu sudija Igor Todorović sljedeći glavni pretres je zakazao za 3. septembar.

Advokat Radivoje Lazarević koji zastupa Marinkovića najavio je da će, ukoliko se svjedok ne pojavi, predložiti da se pročita njegova izjava iz istrage.

- OGLAS -

Macanov branilac advokat Duško Tomić pojasnio je da su utvrdili da im treba više vremena za pripremu Macanove odbrane, s obzirom na svjedočenje Macanove supruge i oca.

Tomić je također zatražio da im se dostavi presuda kojom je Marko Trifković po sporazumu o priznanju krivice osuđen na 15 godina zatvora.

- Advertisement -

“Potrebna nam je ta presuda da bismo se očitovali na pojedine navode. Moramo analizirati šta je priznao, a šta nije” – kazao je Tomić.

Sudija Todorović je kazao da do septembra imaju dovoljno vremena da se Aleksandar Macan pripremi za svjedočenje te da neće biti više odgađanja. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA