11.6 C
Sarajevo
23.09.2024

Predsjednik udruženja novinara RS branio Dodika, entitet nazvao državom pa poručio: Naši bankari su kukavice

Danijel Simić, predsjednik Udruženja novinara RS-a, “udario” je po bankarima u RS i medijima, a sve to da bi stao u zaštitu predsjednika RS Milorada Dodika.

On je sinoć gostovao u TV emisiji te je tom prilikom izjavio da su “bankari u RS-u kukavice koje zanima samo profit”.

“Opća društvena klima učini to da predsjednik RS-a ne može da primi platu u svojoj zemlji. To je skandal. Ko je onda vlast u RS-u? Milorad Dodik ili američki ambasador? Ko onemogućava Miloradu Dodiku da primi platu? Naši bankari koji su kukavice. Naši bankari koji gledaju dinar, a ne svoju čast i dostojanstvo. Bankarima to nije u opisu radnog mjesta. Oni nisu ljudi koji su baš časni, gledaju samo profit, a ne neku duhovnu stvar. Moramo shvatiti da naša država treba da napravi posebnu banku koja bi isplaćivala našim rukovodiocima platu. Da bi sve to postigli, moramo da imamo slobodu medija. U Republici Srpskoj, trenutno, možemo reći možda, na dvije televizije s nacionalnom pokrivenošću, RTRS i ATV, i još nekoliko lokalnih, sve ostale su pod direktnom ili djelimičnom kontrolom Amerike” – kazao je.

- OGLAS -

Simić je, inače, u široj javnosti poznataj kao negator genocida zbog čega je ranije direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić protiv njega podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA