10.5 C
Sarajevo
29.09.2024

Pronađeni ljudski ostaci u koferima, uhapšen muškarac, traje potraga za još jednom osobom

Policija Londona je uhapsila 36-godišnjeg muškarca, koji je povezan sa ljudskim ostacima pronađenim u dva kofera u jugozapadnom gradu Bristolu, piše CNN.

Metropolitanska policija je saopštila, piše CNN, da je muškarac uhapšen u južnom Londonu u petak i priveden – dok potraga za drugom osobom za koju se vjeruje da je povezana sa slučajem i dalje traje.

Koferi i njihov užasavajući sadržaj pronađeni su na Klifton suspenšn mostu (Clifton Suspension Bridge), a pretpostavlja se da sadrže ostatke dvije osobe koje još nisu identifikovane, saopštila je policija.

- OGLAS -

Istraga je počela, navodi se, kada je policija iz Avona i Somerseta dobila poziv kasno u sredu uveče o muškarcu sa koferom koji se „sumnjivo ponašao“ na mostu u Bristolu. Koferi su kasnije pronađeni na tom području, saopštila je policija.

Kasnije su vlasti rekle, piše u tekstu, da je „muškarac za kojim se traga u vezi sa incidentom putovao u Bristol iz Londona istog dana“. Policija još nije identifikovala, niti locirala tu osobu, uprkos velikoj potrazi koja je uključivala policijski helikopter i obalsku stražu, saopštila je policija.

- Advertisement -

Policija je u četvrtak objavila fotografiju muškarca za kojim tragaju. „Opisan je kao crnac sa bradom. Nosio je crni Adidas kačket, crne farmerke, crnu jaknu, crne patike sa debelim bijelim đonom i imao je crni ranac“, saopštila je policija Avon i Somerset.

Osoba uhapšena u petak, navodi se, nije ista osoba koju je policija prvobitno tražila. „Ovo nije isti čovjek za kojim tragamo“, saopštila je policija.

Viks Hejvord-Melen (Vicks Hayward-Melen), privremeni komandant policije Avon i Somerset u Bristolu, rekao je za BBC-ov program „Tudej (Today)“ u petak da se policajcima i prvim odazivaocima na mjestu događaja pružaj podrška, nakon „stvarno užasnog otkrića“.

Policija je navela da trenutno „nije svjesna bilo kakvog trenutnog rizika po širu javnost“, navodi se. Takođe je saopštila da se vrše patroliranja visoke vidljivosti na tom području, prenio je ovaj medij.

„Naš trenutni prioritet je da lociramo čovjeka koji je donio kofer na most, identifikujemo preminule i obavijestimo njihove najbliže“, navela je policija.

Centar za posjetioce mosta bio je zatvoren u četvrtak zbog policijske aktivnosti, izvijestila je britanska novinska agencija PA Media.

Lokalna predstavnica vlasti Karla Denjer (Carla Denyer) izjavila je da je „duboko uznemirena jezivim otkrićem“ ljudskih ostataka na mostu, piše ovaj medij. „Uznemirujući događaji poput ovog uznemiruju nas sve koji nazivamo Bristol svojim domom i ponosni smo na naš grad“, rekla je poslanica Zelene stranke za Bristol Central, piše CNN.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA