11 C
Sarajevo
28.05.2024

Bečić: Ponovo ćemo usvojiti zakone koje Đukanović vratio

Parlamentarna većina će, u skladu sa Ustavom i pozitivnim propisima, iznova izglasati sve zakone koje je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje, izjavio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

“Na treći pokušaj opstrukcije i blokade sistema od opozicije, odgovorićemo ponovo mirno, demokratski i evropski. U skladu sa Ustavom i pozitivnim propisima, izglasaćemo ponovo sve zakone”, napisao je Bečić na Twitteru.

On je objasnio da se u ponovnom glasanju ne vodi rasprava, već se samo glasa.

- OGLAS -

“Imamo strpljenja i demokratske kondicije, a predsjednik države neka ponese odgovornost za posljedice koje mogu nastupiti po radničku klasu, bankarski sistem, privrednike i druge, imajući u vidu posebno rokove koji uređuju te oblasti”, naveo je Bečić.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra, među kojima je i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

- Advertisement -

Na skupštinskoj sjednici 29. decembra usvojeni su i Zakon o izmjeni zakona o radu, Zakon o izmjenama i dopunama zakona o državnim službenicima i Zakon o dopunama zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Poslanici su usvojili tada i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, Zakon o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA