20 C
Sarajevo
03.10.2024

Crna Gora: Vojska i policija čuvaju granicu od migranata

Na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik države Milo Đukanović, odlučeno da pripadnici vojske pomažu crnogorskoj policiji u čuvanju granice.

“Na sjednici je razmotren predlog i donijeta Odluka o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore radi podrške organu uprave nadležnom za poslove policije u zaštiti državne granice od ilegalnih migranata do kraja 2020. godine”, navode iz Đukanovićevog kabineta.

Na sjednici je, kako se ističe, donesena i odluka o učešću pripadnika Vojske Crne Gore na međunarodnim vježbama u 2020. godini. Navodi se da je će pripadnici crnogorske vojske učestvovati na sedam međunarodnih vježbi i da je to dio obaveza Crne Gore kao članice NATO i potreba vojske za obukom.

- OGLAS -

“Članovi Savjeta upoznati su sa aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim prijetnjama u 2019. godini i Informacijom u vezi sajber aktivnosti koje je država sprovodila u toku 2018. i 2019. godine. Savjet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na prijetnje i aktivnosti iz sajber i hibridnog domena”, navodi se.

Osim Đukanovića sjednici su prisustvovali predsjednik Skupštine Ivan Brajović, premijer Duško Marković, ministar odbrane Predrag Bošković, crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA