15 C
Sarajevo
30.09.2024

Drama na hrvatskoj granici Britanac krijumčario migrante, pa pokušao pregaziti policajca

Državljanin Velike Britanije u subotu navečer je blizini graničnog prijelaza Rupe pokušao pregaziti policajca. Napad se dogodio kada su oko 19:30 sati policijski službenici pokušali legitimirati vozača sumnjivog osobnog vozila koje je bilo parkirano pokraj ceste.

Vozač, za kojeg je kasnije utvrđeno da je 31-godišnji državljanin Velike Britanije, naglo je krenuo prema policajcu namjeravajući ga pregaziti.

Na svu sreću, dotični policajac je ostao priseban i uspio je brzo reagirati, pa je vozilo izbjegao bacivši se na zemlju. Napadač je odjurio s mjesta događaja, ali uspio je pobjeći samo nakratko. Kako javljaju iz PU primorsko-goranske, uskoro je uhapšen pri pokušaju prelaska državne granice.

- OGLAS -

Preko granice prebacivali migrante 

Vozač se kao saučesnik dovodi u vezu s još dvojicom državljana Velike Britanije koji su te večeri pokušali kombi vozilom preko državne granice prevesti više stranih državljana. Zbog toga su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja sva trojica kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

- Advertisement -

Uz to je 31-godišnji vozač osobnog vozila kazneno prijavljen još i zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Jedan od osumnjičenika prijavljen je i prekršajno zbog posjedovanja manje količine kokaina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA