10.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Francuska televizija: “U Srbiji, opozicija na ulici kako bi branila slobodu medija”

Današnji protest u Beogradu protiv vlasti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja test za opoziciju, prenijela je francuska televizija Frans 24 (France).

“Opozicija u Srbiji za danas priprema novi veliki protest. Opozicija optužuje Vučićaza autoritarizam, traži pristup medijima i organizovanje slobodnih izbora”, navela je televizija i dodala da srpske vlasti sa svoje strane “nastavljaju optužbe o nasilju” kako bi obeshrabile ljude da dodju na proteste.

“Današnji protest je test za opoziciju, a cilj je privući medjunarodnu pažnju”, dodala je francuska televizija u izvještaju pod naslovom “U Srbiji, opozicija na ulici kako bi branila slobodu medija”.

- OGLAS -

U Beogradu će danas u 15 sati ispred Doma Narodne skupštine početi protest protiv aktulene vlasti “Svi kao jedan – Jedan od pet miliona”.

Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na gradjane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema “režimu” Srpske napredne stranke.

- Advertisement -

Prema najavama iz Saveza, gradjanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih gradjana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA