10 C
Sarajevo
29.09.2024

Novinar Indexa pušten sa Suda, proglasili ga krivim

Kako je rekao novinarima pred sudom nakon puštanja, zbog tvita u kojem je napisao ACAB pravomoćno je proglašen krivim, a presuda za satiričnu obradu pjesme Vila Velebita tek će biti donesen. “Uhitili su me, zatvorilui su me u ćeliju bez da su mi uopće rekli da sam uhićen”, rekao je Duhaček.

“Bilo je jako bizarno. Trebao sam letjeti za Njemačku, mene su na Plesu odveli sa strane i onda se ispostavilo da postoje ti neki optužni prijedlozi. Tamo sam čekao nekih sat, sat i pol”, počeo je Duhaček kojemu je pobjegao let.

Iz zračne luke su me odvukli na Trešnjevku u stanicu, tamo su me zatvorili u ćeliju. Tada sam shvatio da sam uhićen, a da mi to ništa nije rekao”, kaže Duhaček koji je rekao da su ga pitali par pitanja.

- OGLAS -

Razlog je, ispričao je, bilo to što je lani na Twitteru napisao ACAB.

“Terete me za jedan tvit na kojem piše ACAB. A druga stvar, tereti me se jer sam iz zezancije satirički objavio verziju Vile Velebita koja se referira na fekalije koje se izlijevaju u Jadran. Tu sam optužen zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana, uvrijedila ih je prerada stare pjesmice koju nitko ne pjeva”, kaže Duhaček.

- Advertisement -

“Čudno je, Hrvatska je postala država da vikneš ACAB, premijeru ćaća ili HDZ lopovi i završiš iza rešetaka”, kaže Duhaček.

Rekao je da nije istina da se nije odazvao policijskom pozivu.

“Ja sam iz obiteljskih razloga bio u BiH. U subotu su mi na granici skrenuli pažnju da postoje nalozi, dali su mi dva papira. Drugi je bio da se moram javiti u Heinzlovu u ponedjeljak. Ja sam jučer bio u Heinzlovoj, nudio se da razgovaram, rekao sam da putujem. Tu piše da se može opravdati nedolazak. Meni je policajca u Heinzlovoj rekao da je sve u redu, da mogu putovati i da se javim policiji kad se vratim”, rekao je Duhaček.

Podsjetimo, Duhaček je sinoć sam stigao na razgovor u policijsku postaju u Heinzelovoj. No, jutros je priveden u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Duhaček je priveden zbog dvije objave na svom Twitteru. Jedna objava potječe iz srpnja prošle godine, a druga je od prije nekoliko tjedana, javlja Index.

Kako javlja portal Index, u prvoj objavi na Twitteru je, usput, spomenuta riječ ACAB, a druga sporna objava je satirična obrada pjesme “Vilo Velebita”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA