22.7 C
Sarajevo
22.09.2024

Pahor pozvao slovenske birače da masovno izađu na euroizbore

Slovenski predsjednik Borut Pahor pozvao je birače u svojoj državi koja slavi 15. obljetnicu uključenja u Europsku uniju da u što većem broju izađu na izbore za Europski parlament koji su, po njegovim riječima, povijesno važni.
“U posebnoj smo povijesnoj situaciji i europski izbori sada odlučuju hoće li prevladati oni koji su za više ili oni koji su za manje Europe”, kazao je Pahor u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA objavljenom u srijedu.

Euroskeptične i populističke stranke ne mogu na izborima pobijediti iako će možda sastav budućeg Europskog parlamenta biti heterogeniji nego do sada, smatra Pahor.

“Parlament će biti raznolikiji nego do sada, ali očekujem da će većinu u njemu još sastavljati one političke snage koje su za Europu. Možda će ubuduće biti teže dobiti političku većinu za velike europske projekte, no to ne smije biti razlog za izostanak nešto većeg političkog konsenzusa”, kazao je Pahor.

- OGLAS -

On se zauzima za više Evrope i prevladavanje zastoja koji je obilježio zadnje godine djelovanja Evropske komisije, te za proširenje EU-a. U EU-u su, po riječima slovenskog predsjednika, potrebne “svježe misli”, a idućih pet godina EU i njezine institucije moraju iskoristiti za “skok naprijed”, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA